maandag 1 december 2014

Jokidoki Gastouderopvang

We hebben weer een nieuwe Jokidokibewoner! Q is vandaag voor de eerste keer geweest. Hij deed het heel erg goed! Q kwam lachend binnen en verliet 's middags weer lachend de  woning. Wat een vrolijk mannetje! Heerlijk!Sinterklaas
Omdat ik het voor de kinderen een hele spannende tijd vindt, vieren we niet heel uitgebreid Sinterklaas. De kinderen zijn er heel erg mee bezig en hebben de wildste fantasie├źn. Ik geniet daar enorm van, maar vindt het spanningsveld erg groot en af en toe bijna zielig. Er wordt tegenwoordig uitgebreid op het werk van de ouders en bij de opa's en oma's op het werk, op de scholen, peuterspeelzalen, in alle winkelcentra, zelfs in het bos gevierd dat de Sint in Nederland is. Daarom kies ik er voor om met de kinderen een knutsel te maken en liedjes te zingen en een schoencadeautje aan de Sint te vragen. We hebben het wel veel over de Sint en we lezen elke dag boekjes en we zingen de liedjes dus hij komt echt wel aan bod bij Jokidoki, maar met mate wordt het feest gevierd.
Wel hebben we het pepernotenspel gedaan en hebben we Sinterklaasganzenbord gespeeld. We gaan uiteraard nog pepernoten bakken.
A is jarig geweest, ze is 3 jaar geworden. Dat hebben we natuurlijk gevierd met cadeautjes en chippies en kaas en worst etc. A heeft uiteraard cadeautjes van ons gekregen en we hebben voor haar gezongen!
Geen opmerkingen:

Een reactie posten