woensdag 27 december 2017

EVC traject begonnen.

Al heel lang wil ik graag mijn opleidingen uitbreiden. Maar dat was toch moeilijker dan ik dacht. Ik heb meerdere informatieavonden bezocht van verschillende opleidingen. Maar die voldeden toch niet helemaal. Ik werk natuurlijk 4 dagen en voorheen 5, dus ik kan mijn opvang niet stop zetten voor stage of het volgen van een dagopleiding. Dit jaar heb ik een informatieavond gevolgd van een EVC traject. Deze duurt 12 weken en dan heb je je certificaat. Dan kan je dat certificaat (wat ik natuurlijk wil) verzilveren voor een diploma nadat je dan toetsen hebt gemaakt. Tijdens dit proces wordt je natuurlijk beoordeeld of je wel aan alle competenties voldoet. Want dat is natuurlijk wel een eis voor je certificaat en diploma.

Ik ben nu bezig met mijn profiel en bewijsvoering......Dus..... Dat is best wel veel werk, maar wel erg leuk om te zien wat ik eigenlijk allemaal al heb behaald en hoeveel bijscholing, cursussen, workshops, trainingen ik heb gedaan. Maar de eisen die gesteld worden aan een profiel zijn af en toe abracadabra.... ik kan merken dat ik al lang niet meer naar school ben geweest....(lees 28 jaar) Bij de informatieavond werd verteld dat 3 of 4 bewijsstukken per competentie voldoende waren. Anders werd het veel te gek en moesten ze veel te veel lezen.... eeeeehhhhh tja, dat onderdeel ben ik voor gezakt denk ik. Ik heb per onderdeel wel 20 bewijsstukken. Ik doe dit ook al 10 jaar en heb daarvoor ook al vanaf mijn 16e met kinderen gewerkt. DUS.... Lezen zullen ze! Beetje werken voor die vele euros!!! 😉😉 Ook vertelden ze dat je natuurlijk niet bij elk bewijsstuk alle competenties aan moest vinken. eeeehhhhh ook daar heb ik geen al te hoog cijfer voor denk ik. Ik vind dat bij alle bewijsvoering qua certificaten en opleidingen, trainingen, workshops en cursussen alle competenties aanbod zijn gekomen. Bij de een wat uitgebreider dan bij de ander, maar ze mogen rustig alle boeken en mappen die ik in al die jaren bij elkaar heb vergaard best wel even inkijken..... uren, dagen, weken, maanden huiswerk, taken, opdrachten, leesvoer, noem het maar op.

Onlangs kreeg ik een mail met daarin mijn inschrijvingslink voor het ROC waar ik de examens moet doen. Ik ben nu weer een student....😅😅
Na mijn inschrijving kreeg ik afgelopen week mijn examendatums.... pfff het wordt nu toch wel echt zeg maar... Bij deze datums zat ook een schrijven met wat je allemaal moet doen bij die examens en wat je mee moet nemen. Nou, snap er geen jota van. Nou ja, ik snap wel wat er staat en wat ik moet doen, maar wat een vage opdrachten. Gelukkig is er een moment van uitleg waar je je voor op kan geven. Daar ga ik maar naar toe.....

Pfffff waar ben ik aan begonnen.... (dit is ongeveer 1/10e van wat ik al heb gedaan voor de bewijsvoering....)Geen opmerkingen:

Een reactie posten